Sinds  1999 is Ronald van der Veer actief als duivenmelker nadat zijn vader in 1998 kwam te overlijden.  Wanneer de vader van Ronald begonnen is met duiven in niet geheel bekend, wel moet dit meer dan 60 jaar geleden zijn.

Joop van de Veer was 60 jaar geleden  begonnen met duiven en werd hierbij geassisteerd door zijn broer Ries die nu steeds betrokken is bij de duiven, hij neemt de dagelijkse verzorging van de duiven op zijn rekening.

Ronald is opgegroeid tussen de duiven en heeft zijn vader tijdens zijn ziektebed geholpen met de verzorging. Na het overlijden van zijn vader is Ronald verder gegaan met de duiven, de eerste paar jaar vanaf de Lindelaan in Baarn.

Sinds 2001 heeft Ronald zijn duiven achter zijn huis op de Piet-Heinlaan in Baarn. Boven de loods van zijn bedrijf heeft Ronald 2 hokken voor de weduwnaars, 1 hok voor de duivinnen ( waar ook mee wordt gevlogen), 2 hok voor de jongenduiven en een hok voor de kwekers.

  

HET VLIEGHOK                                                                                                                                                     HET KWEEKHOK                                                                                                            RONALD MET ZIJN VADER OP DE LINDENLAAN